• 2 jajka + 2 białka
  • ½j cebuli (polecam czerwoną, jest delikatniejsza)
  • 6-10 pieczarki
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • Sól ( u mnie himalajska), pieprz ziołowy

 

eggs-1111587_1920branch-87433_1920

 

Jak przygotować ?

Umyte pieczarki, osuszyć i pokroić w plasterki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulką. Doprawić solą i pieprzem. Białka i żółtka ubić na puszystą pianę ( ja robię to blenderem), doprawić delikatnie solą i pieprzem. Wylać masę na patelnię – smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym z obydwu stron, aż do zarumienienia. Na gotowy omlet wyłożyć wcześniej przygotowane pieczarki z cebulą. Na sam koniec posypać koperkiem.

Smacznego !

4+

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *