Idealna potrawa dla wszystkich na diecie ! Zdecydowanie polecam Wam na święta. Jak się okazuje, nawet typowo bożonarodzeniowe danie może wspomóc Twoje odchudzanie !

Przepis:
  • 500g rybki (ja najbardziej lubię morszczuka)
  • 4 marchewki
  • 1/2 selera
  • 1 pietruszka
  • pomidory w puszce
  • ziele angielskie – 3-4 kuleczki
  • 2 liście laurowe
  • biała końcówka pora
  • sól, pieprz, szczypta cukru
  • przyprawa do ryby, cytryna

 

Rybę przyprawiamy (przyprawą do ryb, solą, pieprzem) i smarujemy oliwą z oliwek. Tak przygotowaną kładziemy na teflonową patelnię. Gdy ładnie zetnie się z obu stron – skrapiamy cytryną. Rybkę można też upiec w aluminiowej folii. Por podsmażamy na oliwie i dodajemy starte na grubych oczkach: marchewki, seler i pietruszkę. Miksujemy pomidory i dolewamy je do warzyw. Dodajemy też koncentrat pomidorowy. Doprawiamy pieprzem, solą i szczyptą cukru (by pozbyć się kwaskowego smaku koncentratu).Dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Podgrzewamy przez około 20 minut (tak, by warzywa były miękkie) mieszając od czasu do czasu. Warto podlewać odrobiną wody.
Rybę układamy na półmisku a na nią warzywa. Najlepiej smakuje następnego dnia !

 
źródło:soulcakes
 

0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *