Wygląda obłędnie…a w przygotowaniu jest naprawdę bardzo proste ! Zaskocz najbliższych pyszną łososiową roladą !

Składniki:
  • 300 g szpinaku
  • 3 ząbki przeciśniętego czosnku
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • 4 jajka
  • 1,5 łyżki mąki bezglutenowej
  • 2 opakowania serka typu Almette chrzanowego
  • 400 g łososia wędzonego w plastrach
  • sól i pieprz

 

Wykonanie:

Szpinak smażymy na maśle dodając czosnek, sól i pieprz. Odsączamy na sitku i studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę, żółtka mieszamy ze szpinakiem. Mieszamy białka, żółtka ze szpinakiem, mąkę. Masę rozprowadzamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 190 stopni (góra-dół) ok 15 minut. Na szpinakowym placku rozsmarowujemy serek i wykładamy plastry łososia. Zwijamy roladę. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Kroimy w 1,5 cm plastry.

 
źródło: internet
 

0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *